Googleovi zaposlenici će nastaviti raditi od doma - do iduće godine

Google je odlučio produžiti rad većine svojih djelatnika iz njihovih domova do kraja godine, a nužno osoblje uz podignute mjere sigurnosti u urede stiže u lipnju ili srpnju

Matija Pavlić subota, 9. svibnja 2020. u 07:00

Epidemija koronavirusa polako popušta na našem kontinentu što sa sobom povlači i ukidanje nekih mjera, dok opasnost u SAD-u još ne jenjava.

U skladu s time stiže vijest putem The Informationa da će Google zadržati trenutačnu praksu da većina njihovih djelatnika radi iz svojih domova koja je zbog epidemije započela početkom ožujka. Prema prijašnjoj odluci rad od doma djelatnika tvrtke iz Mountain Viewa trebao je trajati do 1. lipnja.

Iz ove odluke bit će izuzeto osoblje koje zbog posla mora biti prisutno u uredima, vraća se u njih tijekom lipnja ili srpnja ovisno o epidemiološkim prilikama (s dodatnim zdravstvenim mjerama).

Google nije izuzetak što se tiče tehnoloških tvrtki, Facebook je najavio kako će svojim djelatnicima također preporučiti rad iz njihovih domova ostatak ove godine, a urede za nužno osoblje neće otvoriti prije srpnja.