Događaji

Iron Bull, pobjednik Idea Knockouta 2019, otvorio prvu real-life tenkovsku igraonicu na svijetu

Dragan Petric srijeda, 22. prosinca 2021. u 13:42

Dvije godine nakon pobjede na Idea Knockoutu i nastupa na CES-u 2020, Iron Bull je ispunio obećanje - jučer su u Arena Centru u Zagrebu otvorili prvu igraonicu s digitalnim modelima tenkova na svijetu

Zagrebački startup Iron Bull, pobjednici Idea Knockouta 2019, koji su nastupili kao izlagači na CES-u 2020 u Las Vegasu, sinoć su u zagrebačkom Arena Centru otvorili prvu real-life tenkovsku igraonicu na svijetu!

Igranje je zamišljeno na način da se dva tima u igraonici natječu upravljajući svaki s po nekoliko modela tenkova, napravljenih prema stvarnim borbenim vozilima nekadašnje američke i njemačke vojske, na golemom terenu, napravljenom prema stvarnoj lokaciji u Francuskoj, pucnjavom, taktikom i manevrima kao u računalnoj igri World of Tanks, ali za pravo, a ne na ekranu.

Kao i u pravom ratu, svakim tenkom upravljaju dva igrača - jedan vozač i jedan topnik - koristeći kontrolne konzole s ekranima, na tribini uz teren. Tenkovi su, osim oružjem i motornim pogonom, opremljeni kamerama, airsoft projektilima i senzorikom, pa se sva oštećenja bilježe digitalno - nema mogućnosti varanja. Jedna runda traje 11 minuta, a termine u igraonici zakupljuje se po satu.

Ovime je ispunjeno obećanje koje su vodeći ljudi Iron Bulla, Ante Medić i Mario Jukić dali na Bug Future Showu 2020, nedugo nakon povratka s CES-a 2020, ni ne sluteći da će im na putu ka ostvarivanju njihovog projekta stajati - pandemija.

Neopisiva količina rada, znanja, zalaganja, entuzijazma, ljubavi, odricanja, sreće i novaca bila je potrebna da se san koji je bio nacrtan u PPT prezentaciji pretvori u stvarnost u samo dvije godine.

Ovaj neopisivi spoj zabave i tehnologije ostvaren u ugodnom, a opet ratničkom ambijentu, uz ponudu najboljeg točenog craft piva u svemiru rezultat je je mlade domaće pameti i poduzetničkog duha, a sve, ali baš sve u ovoj igraonici je hrvatski proizvod - od tenkova, preko namještaja do piva, koje u Iron Bull igraonici toči Varionica, dugogodišnji partner Idea Knockouta.

Termine za igranje možete rezervirati na adresi ironbull.hr. Savjetujemo vam da požurite... :-)

Čitav Iron Bull tim ponovno će nastupiti u ulozi izlagača na CES-u, za točno dva tjedna u Las Vegasu, gdje kreću u potragu za inozemnim partnerima s kojima će franšizno graditi iste ovakve igraonice diljem svijeta.

Redakcija Buga i žiri Idea Knockouta, zajedno s partnerima natjecanja ovim putem izražava iskrene čestitke fenomenalnoj ekipi Iron Bulla!

Reportažu RTL Direkta o igraonici Iron Bulla pogledajte u nastavku...