Južna Koreja ozakonila mjenjačnice kriptovaluta

Vlasti u Južnoj Koreji odlučile su regulirati tržište mjenjačnica kriptovaluta dodijelivši im status koji imaju tamošnje banke i druge financijske institucije

Matija Pavlić nedjelja, 8. srpnja 2018. u 06:30

Vlasti u Južnoj Koreji po prvi puta su odlučile ozakoniti i regulirati tamošnje mjenjačnice kriptovaluta, koje sad imaju status usporediv s onima kojeg imaju tamošnje banke i druge financijske institucije.

Time je stvoreno potpuno novo tržište mjenjačnica kriptovaluta koje je regulirano od strane tamošnjih vlasti. To uključuje i niz pravilnika kojih će se morati držati tamošnji vlasnici mjenjačnica za kriptovalute koji namjeravaju nastaviti poslovati u toj zemlji (na primjer pravila kojima se sprječava pranje novaca).

Zbog toga će postojeće južnokorejske mjenjačnice kriptovaluta kao što su Bithumb, Coinone i Korbit biti prisiljene u potpunosti promijeniti svoje poslovanje ako i dalje žele biti prisutne na tamošnjem tržištu.

Usto morati će dobiti i posebno odobrenje od južnokorejske agencije za računalnu sigurnost te nadležne južnokorejske institucije za kontrolu financijskog tržišta.