Posjetitelji IFA-e 2020 bili su i na prvoj utakmici bundesligaških klubova s gledateljima na tribini

Bundesliga će se, od sada, održavati s gledateljima na tribinama, a „probna“ utakmica održana je tijekom IFA-e 2020 u Berlinu – bili smo tamo…

Dragan Petric nedjelja, 6. rujna 2020. u 20:07

U tjednu pred nama starta nova sezona Bundeslige, jednog od najuzbudljivijih nacionalnih nogometnih natjecanja na svijetu. Za razliku od grozomorno sablasne atmosfere na utakmicama koje smo bili u prilici pratiti posljednjih mjeseci isključivo putem televizora, Bundesliga ipak kreće s popunjenim tribinama! Dakako, mjere očuvanja higijene i suzbijanja mogućnosti zaraze bit će na stadionima izuzetno rigorozne, no uvjerili smo se gledajući probni meč, kojeg su odigrali prvoligaš FC Berlin Union i FC Nürnberg, uživati je, ponovno, uz nogomet itekako moguće – kako na tribinama, tako i kod kuće. Atmosfera je onakva kakva i treba biti – ona stara.

Probna utakmica, a samim time i povijesna, obzirom da je prva nakon lockdowna koja se u Njemačkoj odvijala s gledateljima, održana je za vrijeme, ali i u suradnji s IFA-om 2020, koja se istovremeno događala u Berlinu, a koja je, također, predstavljala bitan presedan, obzirom da se radilo o prvom međunarodnom javnom okupljanju na svijetu nakon lockdowna. Organizatori IFA-e su, naime, zajedno s čelništvom FC Berlin Uniona, zajednički inzistirali na donošenju odgovarajućih epiedemioloških mjera koje bi omogućile i jedno i drugo događanje, te su u tome i uspjeli.

 

Ova dva lika. ❤ Pazite zanimljivu priču. Lijevi se zove Christian Arbeit i obavlja jednu od čelnih funkcija u FC Berlin...

Posted by Dragan Petric on Sunday, September 6, 2020

IFA je, kroz tu suradnju, postala i jedan od sponzora FC Berlin Uniona.

Biti u Berlinu proteklog tjedna utoliko je bio izuzetan užitak. Unatoč maskama, unatoč mjerenju temperature na ulazu u svaki javni objekt, unatoč distanciranju među ljudima i unatoč brojnim drugim mjerama svjedočili smo događanjima kakva su se, do pred koji dan, činila nemogućima… I IFA 2020 i FC Berlin Union dokazali su da nemoguće nije ništa!