Posvađani igrači Call of Dutyja lažnom prijavom prouzrokovali smrt nevinog čovjeka

U američkom Kansasu policijski specijalci ubili su 28-godišnjaka nakon što je netko od igrača CoD-a lažno prijavio kazneno djelo na njegovoj adresi

Sandro Vrbanus nedjelja, 31. prosinca 2017. u 07:00

Bezazleno igranje Call of Dutyja stajalo je u petak života jednog potpuno nepovezanog sudionika cijele priče. Cijela se situacija zakuhala na jednoj online partiji CoD-a na koju je bila dogovorena i oklada – vrijedna tek 1,5 dolara. No, strasti su uzavrele pa se jedan od igrača htio osvetiti drugome tzv. "swattingom", lažnim zvanjem policije na adresu svog neprijatelja.

"Swatting" je akcija lažnog prijavljivanja zločina, a često se povezuje upravo s rješavanjem kavgi s online igara

No, u ovom je slučaju "neprijatelj" vjerojatno dao lažnu adresu, pa je prilikom pozivanja policije 25-godišnji igrač Tyler Barriss naveo krivo mjesto događanja lažnog zločina. Policiji je rekao kako je ubio svog oca, a da majku i braću drži kao taoce, te da ima namjeru zapaliti kuću. Specijalci su odmah reagirali i pojavili se na adresi, sa spomenutom partijom CoD-a potpuno nepovezanog, 28-godišnjeg Andrewa Fincha.

Finch se, kada je vidio policiju, pojavio na ulaznim vratima kuće. Jedan od policajaca je zapucao i usmrtio ga – potpuno nedužnog. Prema službenom izvješću odbio je podići ruke uvis i pomaknuo ih prema struku, što je vjerojatno u takvoj situaciji nekome izgledalo odveć sumnjivo i dovoljno da se zapuca.

 
Officer Involved shooting

The following is a the 911 audio and video of the officer involved shooting we release today during our press conference, please be advised the following video contains graphic content, viewer discretion is advised.

Posted by Wichita Police Department on Friday, December 29, 2017

Barriss, pozivatelj koji je lažno alarmirao policiju, motiviran osvetničkim pohodom na neprijatelja iz Call of Dutyja, uhićen je u Los Angelesu.