Predstavljen Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatske

Huawei je i virtualno predstavio Galileo Exhibition Hall – izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje ključne značajke 5G mreže

Miro Rosandić utorak, 27. listopada 2020. u 13:28

Za danas je u Zagrebu bilo planirano upoznavanje predstavnika medija sa Zhang Hengom, glavnim direktor Huawei Technologies Hrvatska, ali umjesto već zakazanog susreta uživo, sve se preselilo na Internet.

Nakon kratkog predstavljanja Zhang Henga, "prebacili" smo se video signalom u Huaweijev središnji precentacijski centar u Kini, nazvan - Galileo Exhibition Hall.

Tamo nas je dočekao Mathew Simon Hodges, službeni prezenter i proveo kroz izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje koje su ključne značajke 5G mreže, poput velike propusnosti, minimalne latencije i velikog kapaciteta povezivanja.

Huawei je prezentirao niz 5G rješenja u širokom spektru industrijskih aplikacija poput inteligentnih povezanih vozila, pametnih tvornica, pametne zdravstvene zaštite, pametnih mreža, pametnog obrazovanja, urbane sigurnosti, dronova, pametne poljoprivrede i pametnih novih medija.

Uz primjere upotrebe 5G tehnologije, kao i mogućnosti koje nova generacija mobilnih mreža donosi gospodarstvu, predstavljena je i Huawei 5G AAU antena, najkompaktnija i najlakša 5G antena na svijetu koja se može brzo i jednostavno instalirati bilo gdje, čak i na teško dostupna mjesta.

„Huawei želi pomoći Europskoj uniji i Hrvatskoj u postizanju istinske digitalne suverenosti. Predani smo digitalnoj transformaciji i kao lider u razvoju tehnologije dajemo svoj doprinos hrvatskom gospodarskom. Danas, nakon trinaest godina na hrvatskom tržištu, s ponosom možemo istaknuti kako trideset posto Hrvata u svakodnevnoj komunikaciji koristi Huaweijevu pouzdanu telekom opremu i vrlo popularne uređaje poput pametnih telefona“, kazao je Zhang Heng, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

Istaknuo je i da Huawei kontinuirano raste u Hrvatskoj, povećava prihode i investicije kao i doprinos državnom proračunu. U ovoj godini, uz sve izazove, poslovanje u Hrvatskoj je stabilno i u kompaniji su optimistični oko potencijala na tržištu Hrvatske. Kompanija je unatoč krizi dodatno povećala broj zaposlenih u Hrvatskoj, na njih 40.