Radionica Mastering the requirements process - dolazi američki stručnjak Tim Lister

U sklopu Change Workshops, KING ICT u Hrvatsku dovodi Tima Listera. Poznati američki stručnjak za poslovnu analizu od 23. do 25. travnja održat će trodnevnu radionicu Mastering the requirements process u Zagrebačkom inovacijskom centru.

Bug.hr utorak, 2. travnja 2019. u 14:14

U sklopu Change Workshops, KING ICT u Hrvatsku dovodi Tima Listera. Poznati američki stručnjak za poslovnu analizu od 23. do 25. travnja održat će trodnevnu radionicu Mastering the requirements process u Zagrebačkom inovacijskom centru.

Zajednica IT stručnjaka svakim danom raste, a želja za usavršavanjem je velika. Riječ je o izvrsnoj prilici kada polaznici iz prve ruke mogu učiti od svjetski poznatog stručnjaka za poslovnu analizu.

Radionica je namijenjena analitičarima sustava, poslovnim analitičarima, product ownerima, voditeljima projekta, menadžerima i konzultantima. Posebnu će korist imati oni koji su na agilnim projektima. Svi zainteresirani se mogu prijaviti ovdje. Early Bird ulaznice su u prodaji do 5. travnja! Sve informacije dostupne su na službenim web stranicama http://www.changecon.com/workshop/

Tko je Tim Lister?

Tim Lister bavi se consultingom, pisanjem i predavanjem. Ima preko 40 godina iskustva u razvijanju softvera, a specijaliziran je za projektiranje poslovnih sustava i upravljanje rizicima. Bavi se i definiranjem poslovne arhitekture projekata, poslovnom analizom, planiranjem, upravljanjem rizicima te otkrivanjem i definiranjem poslovnih zahtjeva korinika.

Jedan je od osnivača Atlantic Systems Guild-a te je koautor brojnih knjiga među kojima su najpoznatije Peopleware i Waltzing With Bears. Gostovao je na raznim konferencijama na kojma predaje o agilnom razvoju te je bio gost predavač na Sveučilištu Stanford.

Više o radionici

Ova radionica predstavlja kompletan proces otkrivanja stvarnih poslovnih potreba korisnika i otkrivanja stvarnih zahtjeva. Radionica će vam pomoći da pronađete efikasna rješenja za komunikaciju s ključnim dionicima na softverskom projektu kako bi definiranje projektnih zahtjeva bilo jasnije i preciznije.

Naučit ćete kako:

  • Odrediti prave potrebe vaših klijenata
  • Otkriti bit poslovanja
  • Naučiti raznolike tehnike razotkrivanja stvarnih zahtjeva
  • Napisati zahtjeve koji su kompletni, koje možete pratiti i testirati
  • Razumjeti ulogu poslovnog analitičara u agilnim projektima
  • Naučiti kako ispravno definirati funkcionalne i ne-funkcionalne zahtjeve
  • Precizno definirati opseg projekta
  • Otkriti dionike (stakeholdere) i držati ih uključenima
  • Kreirati mockupe i prototipe za otkrivanje skrivenih potreba