Rimac Automobilima kredit od 30 milijuna eura za istraživanje i razvoj

Mate Rimac potpisao je u petak ugovor o kreditiranju s Europskom investicijskom bankom, a novac planira uložiti i u nova zapošljavanja

Sandro Vrbanus subota, 8. prosinca 2018. u 13:45

Rimac Automobili, startup iz Svete Nedelje čiji je jedan od suvlasnika i veliki Porsche, dobili su kredit od Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od čak 30 milijuna eura. Namjena kredita je ulaganje u istraživanje i razvoj električnih automobila i s njima povezanih komponenti. Osim nastavka rada na novom superautomobilu, C_Two, Rimac Automobili će kredit iskoristiti kako bi postali veliki dobavljač tehnoloških rješenja i proizvođač dijelova za autoindustriju, kao i jedan od najvećih poslodavac ai izvoznika u Hrvatskoj.

Rimac Automobili u posljednjih su godinu dana udvostručili broj zaposlenih, kojih je sada gotovo 500. Plan Mate Rimca je s novim kreditom zaposliti još nekoliko stotina ljudi, ali i proširiti poslovanje na Aziju i Europu.

Potpisivanju ugovora o kreditu prisustvovali su Dario Scannapieco, potpredsjednik EIB-a, te Violeta Bulc, povjerenica Europske za transport.

Protekli je tjedan za Rimac Automobile bio prilično sadržajan. Osim ovoga kredita, dobili su, u kategoriji velikih poduzeća, nagradu Najbolji Poslodavac 2018 u Hrvatskoj. Ona je rezultat anonimne ankete koju je među zaposlenicima proveo portal MojPosao. Nakon što su 2014., 2015. i 2016. godine bili rangirani među prva tri, ove su godine zasjeli na vrh ljestvice najboljih poslodavaca.

Također, prije nekoliko je dana Mate Rimac gostovao u podcastu Nice Rosberga, bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 koji je u međuvremenu postao i YouTuber. Nico i Mate raspričali su se o tehnologiji, utrkama, putu Rimac Automobila i vizijama za budućnost. Cijeli razgovor možete pogledati ispod ovog teksta.