Samsung će za Qualcomm proizvesti 5-nanometarski Snapdragon X60 modem

Prema pisanju Reutersa Samsung je zaslužan za 5-nanometarski proizvodni proces koji se koristi u novom Qualcommovom Snapdragon X60 5G modemu

Matija Pavlić utorak, 18. veljače 2020. u 20:18

Reuters javlja kako će tvrtka Samsung Semiconductor kao dio Samsung Electronicsa za Qualcomm proizvesti novi Snapdragon X60 modem.

Posebnost ovog modema je što se temelji na novom i naprednom 5-nanometarskom proizvodnom procesu, što ga čini manjim i energetski učinkovitijim u odnosu na konkurenciju i starije Qualcommove modeme.

Također, Snapdragon X60 prvi je Qualcommov modem koji podržava sve 5G radiofrekvencijske spektre, kako onaj ispod 6 GHz tako i onaj takozvanih milimetarskih valova uz uporabu FDD-a i TDD-a.

Prvi prototipovi ovog modema biti će dostupni već tijekom ovog kvartala, dok će prvi pametni telefoni s ovim modemom biti dostupni početkom iduće godine.

Na kraju valja napomenuti da iako je Samsung Semiconductor zaslužan za 5-nanometarski proces koji će se koristiti za proizvodnju ovog modema, moguće je da bi se i tvrtka TSMC mogla uključiti sa svojim 5-nanometarskim proizvodnim procesom.