Samsung Galaxy S10 5G u Južnoj Koreji od 5. travnja zajedno s tamošnjom 5G mrežom

Uz službeno pokretanje komercijalne 5G mobilne mreže u Južnoj Koreji stiže i vijest o predstavljanu Samsung Galaxy S10 5G smartphonea koji će na tamošnjem tržištu biti dostupan od 5. travnja

Matija Pavlić ponedjeljak, 1. travnja 2019. u 13:16

Južnokorejski mediji potvrdili su kako će inačica Samsungovog Galaxy S10 flagshipa s podrškom za 5G mobilne mreže u toj zemlji službeno biti dostupna 5. travnja (datum se odnosi samo na južnokorejske telekomunikacijske operatere, dok slobodna prodaja telefona kreće 15. travnja).

Usporedno s dostupnošću ovog mobilnog uređaja u Južnoj Koreji bi trebala postati službeno dostupna i 5G mobilna mreža. Nakon mnogobrojnih problema, od onih koji se tiču proizvodnje opreme do sukoba između tamošnjih operatera i države čini se da su oni konačno nadvladani, posebice zbog činjenice da bi prva 5G mobilna mreža u SAD-u trebala biti predstavljena 11. travnja. Nakon postignutog dogovora čini se da će ipak Južna Koreja biti prva zemlja s komercijalnom 5G mobilnom mrežom.

Spomenuti Samsung Galaxy S10 5G pametni telefon trebao bi u Južnoj Koreji biti dostupan u dvije inačice, jednoj s 256 GB interne memorije (s tamošnjom cijenom od oko 1089 eura) i drugoj s 512 GB interne memorije (s tamošnjom cijenom od oko 1214 eura). Model s manje interne memorije bit će dostupan u tri boje (srebrna, crna i zlatna), a model s 512 GB interne memorije samo u srebrnoj i crnoj boji.