SpaceX se sprema na otpuštanje 10 posto radnika

Los Angeles Times piše kako Muskov SpaceX ove godine namjerava otpustiti oko 10 posto svoje radne snage radi postizanja bolje efikasnosti što se tiče njihovih trenutačnih i budućih projekata

Matija Pavlić subota, 12. siječnja 2019. u 22:23

Prema pisanju Los Angeles Timesa, Muskov SpaceX u ovoj se godini sprema na određena otpuštanja zaposlenika. Konkretno, navodno se planira otpustiti oko 10% radne snage.

Razlog za otpuštanje navodno je nužnost postizanja bolje efikasnosti s ciljem osiguravanja bolje usluge klijentima te nastavka razvoja raketa i mreže satelitskog Interneta. Predstavnici SpaceX-a su odbili dati bilo kakav komentar na vijest o otpuštanju njihovih zaposlenika.

Sam SpaceX ove godine namjerava prikupiti oko 500 milijuna američkih dolara od prodaje dionica (dosad je prikupljeno oko 273 milijuna američkih dolara), a u petak 11. siječnja je lansirana i njihova prva raketa u 2019. godini.

U veljači je planiran probni let letjelice Crew Dragon koja će u budućnosti poslužiti za prijevoz američkih astronauta na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS).