The Game Awards 2019 - objavljene nominacije i otvoreno glasovanje

Malo više od tri tjedna prije ovogodišnje dodjele nagrada koju je osmislio Geoff Keighley saznali smo koje su nominacije, a svi zainteresirani mogu dati glasove svojim favoritima

Mateja Šop srijeda, 20. studenog 2019. u 06:00

Geoff Keighley je nakon gašenja Spike TV-a, a time i prestanka održavanja Spike Video Game Awardsa, zaključio da mu se posao producenta i voditelja dodjela nagrada jako sviđao, pa je u prosincu 2014. godine prvi puta organizirao i održao svoju dodjelu nagrada jednostavno nazvanu The Game Awards. U proteklih pet godina dodjela postajala sve gledanija i prestižnija (prošlogodišnje izdanje je gledalo 26,2 milijuna ljudi), a osim samih nagrada, ceremonija služi i za neke nove najave i prikaze igara.

Jučer su objavljene nominacije u 30 kategorija, a igre koje su nominirane za najvažniju nagradu, onu za najbolju u protekloj godini izgledaju ovako:

  • Control (Remedy Entertainment)
  • Death Stranding (Kojima Productions)
  • Resident Evil 2 (Capcom)
  • Sekiro: Shadows Die Twice (FromSoftware)
  • Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo)
  • The Outer Worlds (Obsidian Entertainment)

Control i Death Stranding su ujedno nominirane i u najviše drugih kategorija - Kojimina najnovija igra ima devet nominacija, dok je Remedyjev uradak pokupio osam. Uz igre, postoje i kategorije za najutjecajnije streamere/YouTubere, kao i sve vezano uz esports, pa se tako među nominiranima za najboljeg esports igrača godine našao hrvatski League of Legends igrač, Luka "Perkz" Perković, koji je imao prilično dobru godinu sa svojim timom G2 Esports. Cijeli popis kategorija i nominacija možete proučiti ovdje.

Uz objavu nominacija otvoreno je i glasovanje, pa ako želite dati svoje mišljenje o tome koje igre i koji ljudi zaslužuju nagrade, zaputite se na službene stranice i ostavite svoje glasove. Vremena imate do 3. prosinca kada će se glasovanje zatvoriti. Sama dodjela nagrada održat će se 12. prosinca, odnosno 13. prosinca kod nas i to u dva i pol sata iza ponoći.

Nakon što ceremonija završi, prenijet ćemo vam pobjednike, kao i sve najave. Prošle godine bilo ih je dosta, pa očekujemo da će i ova godina biti slična. Ako vam je draže gledati nego čitati, nominacije možete pogledati u videu ispod teksta.