U Zagrebu otvoren gaming centar u koji je uloženo milijun eura

U sklopu novog trgovačkog Z centra u zapadnom dijelu Zagreba, danas je otvoren najveći gaming centar u Hrvatskoj - Hall of Game powered by A1, koji se prostire na gotovo 900 četvornih metara

Miro Rosandić petak, 8. listopada 2021. u 18:51

Hall of Game powered by A1 opremljen je s 50 računala koja pogone grafičke kartice GeForce RTX 3070Ti i Intelovi procesori 11. generacije uz Samsungove 27-inčne monitore od 244 Hz. U posebnoj zoni za konzole smješteno je 11 PlayStationa, od kojih je pet priključeno na 65-inčne NEO QLED Samsung televizore.

Prostor je u potpunosti prilagođen organizaciji natjecanja uz profesionalni esport stage te streaming hub kao i privatnu sobu za online natjecanja ili manje bootcampove. Osim toga, moguće je isprobati razne simulatore, VR i mobile gaming. Zahvaljujući sponzoru A1 Hrvatska, Hall of Game povezan je i gigabitnom optičkom mrežom te je u prostoru postavljenja indoor A1 5G mreža.

Moguće su razne kombinacije korištenja prostora i instalirane opreme, a osnovna cijena za pojedinačno igranje na PC-u je 35 kn po satu, odnosno 25 kn za igranje na PlayStationu 5.

Marko Matijević, osnivač Hall of Game i Igor Duić, A1 Hrvatska, na predstavljanju projekta
Marko Matijević, osnivač Hall of Game i Igor Duić, A1 Hrvatska, na predstavljanju projekta

Marko Matijević, osnivač i direktor Hall of Game powered by A1 objasnio je da su od početka željeli biti puno više od kvartovske igraonice: „Na cijeli projekt, zajedno s građevinskim troškovima, dosad je utrošeno oko milijun eura, a sve kako bismo ostvarili viziju centra za gaming u Hrvatskoj pa i šire. Osigurali smo prostor u kojem ćemo ujediniti najbolje gamere i svima dati priliku da dožive kako se osjećaju esportaši. Bit će to dom mnogih esport turnira poput A1 Adria Lige, mjesto treninga, gaming događaja proslava i vrhunske zabave“.

Od Marka smo saznali da im je za nabavku opreme trebalo više od godine dana, a poseban je izazov bio doći do tako "velike" količine GeForce RTX 3070Ti.

Više o Hall of Game powered by A1 uskoro na www.hog.hr (web im još nije dovršen) te FB stranici.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


Bookshelf stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE1 ACTIVE

2 x 50W s integriranim A/B pojačalom, čista keramičko aluminijska konus tehnologija, WDT valovod za poboljšanu pokrivenost prostorija, podesivi bas i visoki tonovi, 40Hz-25kHz.

9.899 kn Kupi

Bežični HiFi zvučnici

KEF LSX

Apple Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, KEF Control aplikacija, Uni-Q driveri, 48kHz/24bit, 59Hz - 28kHz .

8.999 kn Kupi