Za prijenos otvaranja Olimpijskih igara koristit će se – Samsung Galaxy S24 Ultra

Otvaranje Olimpijskih igara neće se održati na stadionu, već na rijeci Seni, a za prijenos će se koristiti preko 200 Samsungovih flagship mobitela

Matej Markovinović srijeda, 19. lipnja 2024. u 06:00

Samsung se udružio (sponzorski) s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) i Olimpijskim uslugama emitiranja (OBS) kako bi prenosio Olimpijske igre u Parizu 2024. ovog ljeta.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara neće se održati na stadionu, već na rijeci Seni. Sportaši će se nalaziti na plutajućim platformama, na koje će, među ostalom, biti postavljeno preko 200 primjeraka Galaxy S24 Ultre za prijenos parade.

Prijenos će se odvijati u suradnji s tvrtkom Orange koja postavlja više od desetak 5G antena duž rijeke, a ista tehnologija primijenit će se i na natjecanju u jedrenju u Marseilleu.

„Kao domaćini Olimpijskih igara, uzbuđeni smo zbog partnerstva sa Samsungom koje će omogućiti istinski originalnu perspektivu Pariza te razviti način na koji će gledatelji doživjeti Igre. Samsungova najnovija mobilna inovacija omogućit će milijunima obožavatelja diljem svijeta da žive i udišu duh, akciju i emocije ceremonije otvaranja i jedriličarskih natjecanja zajedno sa svojim omiljenim sportašima u stvarnom vremenu“, priopćio je glavni izvršni direktor OBS-a, Yiannis Exarchos.