Završeno HT-ovo regionalno Telekom eSport Championship natjecanje

1.366 igrača sudjelovalo u prvom regionalnom Telekom eSports Championship natjecanju s nagradnim fondom od 21.800,00 eura, koje je održano u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22

Bug.hr ponedjeljak, 21. studenog 2022. u 23:21

Prvo regionalno natjecanje Telekom eSport Championship, koje je pokrenuo Hrvatski Telekom, zajedno s Crnogorskim i Makedonskim Telekomom među gaming entuzijastima iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, ali i iz cijele regije imalo je svoje veliko finale ovog vikenda. U višemjesečnom natjecanju sudjelovala su 1.366 igrača, koji su svoje znanje i vještine  pokazali natječući se kroz faze kvalifikacija, lige i doigravanja. Nakon više od 220 sati streamova na Telekom eSports Twitch kanalima najbolji su se plasirali u veliko finale.

U tri igre, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22 natjecalo se šest finalista, a pobjednici su Teo Radman (FIFA22), prošlogodišnji pobjednik Hrvatske Telekom e-Lige, 0to100 (CS:GO) i Seikoopaths (Rocket League).

Hrvatski Telekom dao je regionalnoj gaming industriji potpuno novu dimenziju budući da natjecanje nije bilo namijenjeno isključivo zabavi, već je cilj bila i edukacija, promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Telekom eSport Championship uključivao je razne aktivnosti kojima se poticalo razvoj novih vještina kod natjecatelja, ali i gledatelja, kao što su edukacijski videi ambasadora - Malajski Tapir, MarkoKC i Lobanjica, TikToker Filip Ščrbak koji je u pauzama od streamova držao vježbe za istezanje i natjecateljice iz Ultimate Gamera, content creatorice koje su pričale o važnim temama kao što su „cure u gamingu“ i „eSport kao profesija“.

„Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa, pokazao je kako eSport nije samo igra, već community koji povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. To je potvrdilo i istraživanje koje smo proveli među esport entuzijastima tijekom samog natjecanja. Regionalno istraživanje pokazalo je kako video igre razvijaju strateško razmišljanje, kreativnost i poboljšavaju pismenost. Drago nam je što je naših više od 1.300 sudionika te mnogobrojni gledatelji koji su sve pratili online, kroz ovo natjecanje puno naučilo, a mi ćemo nastaviti pratiti trendove u esportu i razvijati esport natjecanja s još više novih iskustva, uzbuđenja i znanja kako za same natjecatelje, tako i za gledatelje.", ističe Branka Bajt, direktorica brenda Hrvatskog Telekoma.

Ovogodišnji nagradni fond iznosio je 21,800.00 eura, a podijeljen na četiri najbolje plasirana tima u svakoj kategoriji - četiri najbolje plasirana u igri Counter Strike: Global Offensive osvojili su ukupno 15,000.00 eura, u igri Rocket League 4,400.00 eura, a u igri FIFA22 2,400.00 eura.

Projekt je nastao uz podršku partnera Samsung i Progame, a sve dodatne informacije i snimke Telekom eSports Championshipa moguće je pronaći na web stranici esports.telekom.com i Telekom eSports YouTube kanalu.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

Hibridno integrirano pojačalo

VINCENT SV-737

Bluetooth, WiFi, 20 Hz - 20 kHz, > 90 dB, 47 kOhm, 590 W, WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, ACC, AC3, WMA, 6 x stereo RCA, 2 x Optical, 2 x Coaxial.

24.999 kn 3.317,94 € Kupi

Wireless podni zvučnici

KEF LS60

Visokokvalitetan streaming, Wi-Fi, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Roon Ready, Bluetooth, Spotify, Tidal, Deezer, 26 Hz - 36 kHz, 111 dB.

49.999 kn 6.636,01 € 52.699 kn Kupi