Edukacija za korisnike dronova

Bespilotne letjelice sve su popularnije, ali tek dio njihovih vlasnika zna u koje se sve svrhe mogu koristiti, kakve sve tehnike letenja postoje, kakva je zakonska regulativa i druge bitne informacije

Bug.hr srijeda, 30. kolovoza 2017. u 14:42

Softverska grupa IN2 će ove jeseni organizirati nekoliko radionica prilagođenih različitim razinama predznanja i potreba vlasnika i pilota dronova i onima koji to tek planiraju postati.

Kroz radionice će se predstaviti različite vrste letjelica i njihovi dijelovi, sva pravila, obveze i procedure bitne za upravljanje dronovima u Hrvatskoj, mogućnosti autonomnog letenja, inteligentni modovi letenja, kamere, senzori i druga oprema za dronove kao i mogućnosti njezine poslovne primjene, preuzimanje i obrada prikupljenih podataka te druge korisne informacije. Najnaprednija radionica osim teoretskih predavanja uključuje i samostalno planiranje misije i probne vožnje te samostalno upravljanje letjelicom Phantom 3 Professional.

Radionice vodi Joško Marić, magistar geodezije i geoinformatike i konzultant za bespilotne letjelice u sektoru za digitalno poslovanje IN2 grupe, poznate i po organizaciji DRONEfesta, poslovne konferencije o bespilotnim letjelicama.

Više informacija o terminima, programu svake radionice i prijavama može se pronaći na web adresi http://drone.in2.eu