Jedanaesti Web Summer Camp ove godine u Opatiji nudi još bogatiji program

Jedanaesti Web Summer Camp ove se godine seli u Opatiju. Održat će se od 31. kolovoza do 2. rujna, a okupit će brojne developere, dizajnere i web stručnjake iz raznih krajeva svijeta.

Bug.hr četvrtak, 13. srpnja 2023. u 15:37

Netgen, domaća IT tvrtka, koja od 2012. godine organizira ovo događanje, koje se već profiliralo kao jedno od najvažnijih za web stručnjake na domaćoj sceni, ali i šire, navodi da se od ove godine Web Summer Camp vraća svojem originalnom programu u trajanju od tri dana.

“Od ove godine se vraćamo dužem programu, pri čemu će prva dva dana bit posvećena cjelodnevnim radionicama, dok će treći dan ponuditi predavanja o relevantnim web temama. Ovo je ujedno i koncept koji su većinski zatražili naši polaznici sami i odlučili smo ih poslušati”, objašnjava Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor.

Radionice će u prva dva dana biti održane u pet trackova: UX, Javascript, PHP, Symfony i Tech forum, u kojem će predavanja održati Sophia Prater, Harry Roberts, Anna Filina, Andreas Hucks, Stephen K. Meya, Andreas Braun, Stefan Priebsch, Marko Čučković i Matthias Schuhmayer, Ondrej Polesny, Alexander Celie te brojni drugi. Konferencijski dio trećeg dana ponudit će predavanja koja će održati Jeremy Keith, Andy Bell, Dennis Oswald, Deane Barker, Bruno Škvorc i Harshil Agrawal.

Nakon cjelodnevnih radionica i predavanja koje drže vodeći web stručnjaci, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.

Prošlogodišnje izdanje je dobilo ocjenu 8.8/10 od strane svih polaznika, a 84 posto polaznika je izjavilo da im je konferencija pružila znanja koja mogu aplicirati u svom svakodnevnom radu, pri čemu je 80 posto izjavilo da se svakako namjerava vratiti i na iduće izdanje.

Web Summer Camp drugačiji je i po tome što se za pratnje polaznika organizira i dodatni Companions track, tijekom kojeg se partnerima ili supružnicima polaznika, koji nisu zainteresirani za pohađanje radionica, obično pripremi turistički obilazak destinacije ili neki sličan zabavni program.

Ulaznice za Web Summer Camp se mogu nabaviti za njegova sva tri dana ili samo za njegov zadnji dan – konferencijski dio koji se održava u subotu, 2. rujna. Nedjelja ili posljednji dan, 3. rujna, obično je rezerviran za izlet za sve polaznike, odnosno druženje i plovidbu brodom do jednog od obližnjeg otoka. Također, Netgen omogućuje popust svim tvrtkama koje istovremeno kupe ulaznice za Web Summer Camp za barem troje svojih zaposlenika.

Ove godine su platinum sponzori konferencije Factory i Pimcore, dok su zlatni sponzori Netgen Switzerland, Primetric i Four of Them.