Za 60. rođendan legendarni Renault 4 dobio prototip leteće verzije

Renault 4, vjerojatno najprepoznatljiviji automobil francuske marke, ove godine slavi 60. rođendan. Ranije je najavljena njegova modernizirana električna inačica, a sada i ona – leteća

Sandro Vrbanus subota, 27. studenog 2021. u 06:00

Leteći automobili u današnje vrijeme izgledaju kao dronovi ili letjelice načinjene za cestu i zrak, no u Renaultovom slučaju prvi puta imamo prilike vidjeti koncept koji bi bio zasnovan na nekom retro modelu cestovnog automobila. U sklopu proslave 60. rođendana svojeg slavnog modela Renault 4, u francuskoj su kompaniji udružili snage s dizajnerima tvrtke TheArsenale kako bi stvorili futuristički koncept, leteću reinterpretaciju kultne "četvorke".

Leti, leti… Renault 4

Povodom "okruglog" je rođendana Renault ranije ove godine najavio da će Renault 4 u budućnosti dobiti modernu i elektrificiranu verziju, a sada su iznenadili pretvaranjem istoga u leteći multirotorski dron. Francuska ikona tako je dobila prototip načinjen od ugljikovih vlakana, ali zadržavajući isti oblik karoserije kao kod originalnog modela. Nova i moderna verzija u stanju je poletjeti i zadržati se u zraku zahvaljujući uzgonu četiriju dvostrukih propelera, pogonjenih elektromotorima.

S tehničke strane, kažu iz Renaulta, ovaj leteći automobil pokreću litij-ionske baterije ukupnog kapaciteta 90 Ah, a motori su u stanju letjeti s ukupnom masom vozila od 380 kilograma. Najviša brzina horizontalnog leta je 94 km/h, a plafon leta 700 metara.

Ovaj prototip Renault je ovoga petka predstavio putem Interneta, a od sljedećeg tjedna izložit će ga u svojem izložbenom atelijeru u središtu Pariza, uz još nekoliko povijesnih verzija Renaulta 4. Početkom 2022. godine krenut će s njime na svjetsku turneju po izložbama.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi