Google kao konkurenciju TikToku pripremio YouTube Shorts

Google je predstavio novu uslugu YouTube Shorts za snimanje kratkih video isječaka u sklopu YouTubea koja je zamišljena kao konkurencija TikToku

Matija Pavlić utorak, 15. rujna 2020. u 13:00

U pozadini događanja vezanih za tvrtku ByteDance i njihov TikTok stiže informacija kako Google sprema svoju alternativu.

YouTube Shorts počiva na istoj ideji kao i TikTok, ponuditi stvaranje kratkih video isječaka putem pametnih telefona (u trajanju od maksimalno 15 sekundi). Shorts neće biti samostalni servis već će biti dio samog YouTubea.

Što se tiče ključnih funkcija tu je funkcija Stvori koja uključuje spajanje više video isječaka, opciju snimanja s glazbom (koja se povlači iz dostupne biblioteke), mogućnost uređivanja brzine snimljenih video isječaka te naposljetku timer i odbrojavanje za jednostavno snimanje bez uporabe ruku.

Get discovered opcija korisnicima pruža širinu platforme kao što je YouTube s 2 milijardi posjetitelja mjesečno. Opcija Pregled omogućiti će lako prebacivanje između različitih video isječaka vertikalnim swipeom.

Testiranje opcije najprije započinje na indijskom tržištu, a u idućim mjesecima očekuju se informacije o dolasku opcije na ostala tržišta.