Pinterest broji izvanredan skok prihoda u blagdanskom kvartalu

Pinterest je na svojem najvećem tržištu u Sjedinjenim Američkim Državama, zabilježio porast prihoda od 67 posto.

Matej Markovinović nedjelja, 7. veljače 2021. u 21:13

Tvrtka Pinterest, objavila je izvanredne rezultate četvrtog, odnosno blagdanskog kvartala. Naime, prihod im je skočio za 76 posto, pa iznosi 706 milijuna dolara, a tvrtka je također zabilježila 459 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Pinterest navodi u svom pismu investitorima da je navedeni rast potaknut razvitkom u oglašavanju i snažnom blagdanskom sezonom. Tako je tvrtka tijekom blagdanskog kvartala zabilježila čak šesterostruki rast broja tvrtki koje su koristile njihov format reklamnih oglasa.

„Dočekali smo preko 100 milijuna dodatnih mjesečno aktivnih korisnika na Pinterestu 2020. godine, više nego u bilo kojoj drugoj godini u povijesti našeg poslovanja“, rekao je u izjavi izvršni direktor i suosnivač Ben Silbermann. Silbermann je također tijekom poziva s analitičarima rekao da je tvrtku ohrabrio rast među korisnicima generacije Z, tvrdeći da dolaze na Pinterest jer žele prostore u kojima mogu istražiti vlastite interese i hobije.

Kako prenosi The Verge, rast tvrtke dolazi usred optužbi o toksičnom radnom okruženju. Naime, skupina dioničara tuži Silbermanna i druge rukovoditelje Pinteresta zbog marginalizacije žena i narušavanja ugleda tvrtke. Također je nekoliko žena, prošle godine tužilo tvrtku navodeći rasnu diskriminaciju i razliku u plaći.