Stranci vam ne znaju izgovoriti ime i prezime? LinkedIn ima rješenje

Poslovna društvena mreža možda nije odveć popularna u našim krajevima, ali kod traženja posla u inozemstvu može biti od koristi. Isto tako njezina nova funkcija može pomoći svima iz naših krajeva

Sandro Vrbanus petak, 10. srpnja 2020. u 06:00

Ako na LinkedInu pokušate potražiti posao izvan Hrvatske i regije, a imate neko uobičajeno ime i prezime za naše krajeve, pogotovo ako ono sadržava dijakritičke znakove, stranci bi mogli imati problem prilikom izgovaranja istoga. U pisanoj komunikaciji to nije problem jer će ga vjerojatno copy/pasteati, no ostvarite li video poziv, teško da će stranci znati kako vam se ime točno izgovara.

Klik na zvučnik pored imena i čut ćete kako ga izgovoriti
Klik na zvučnik pored imena i čut ćete kako ga izgovoriti

Kako ne biste i vi i oni došli u nezgodnu situaciju, LinkedIn je uveo novu značajku. Od ovoga tjedna na svoju mrežu uvodi mogućnost dodavanja audio zapisa dugog do 10 sekundi, koji će biti moguće dodati na svoj korisnički profil. U tih 10 sekundi sami ćete snimiti točan izgovor svojeg imena i prezimena, te tako pomoći u "dešifriranju" svima koji vam pregledavaju profil.

Snimanje izgovora svojeg imena moguće je na LinkedIn dodati putem njihovih mobilnih aplikacija za iOS i Android uređaje (prema ovim uputama), dok je posjetom profilu s bilo kojeg desktop ili mobilnog uređaja isti moguće poslušati.

Svi korisnici LinkedIna, koji je inače u vlasništvu Microsofta, trebali bi ovu mogućnost dobiti do kraja ovog mjeseca. Zvali se vi John Smith, Kim Yae-Jong ili Đurđica Madžarević Ožbolt, uz ovaj detalj na profilu svi će znati kako biste htjeli da vam se ime točno izgovara.