TikTok radi zaokret prema duljim videozapisima

Predstavljanjem beta programa za kreativnost, koji je trenutno dostupan samo preko pozivnice, TikTok želi kreatorima na svojoj platformi pomoći pri ostvarivanju većeg potencijala prihoda

Tomislav Stanković utorak, 21. veljače 2023. u 09:23
📷 Image: Rubaitul Azad, Unsplash
Image: Rubaitul Azad, Unsplash

Kreatori koji se žele kvalificirati za beta program kreativnosti (eng. Creativity Program), trebaju zadovoljiti nekoliko uvjeta. Jedan od njih tiče se duljine videozapisa koji u tom slučaju trebaju biti dulji od jedne minute. Osim toga, korisnici prilikom prijave trebaju imati više od 18 godina kao i zadovoljiti potreban broj pratitelja i broja pregleda videozapisa.

"Beta program za kreativnost najnoviji je dodatak našem asortimanu alata za monetizaciju koji podržavaju nagrađivanje kreatora svih razina.", navedeno je u objavi.

Glasnogovornik TikToka Zachary Kizer rekao je za The Verge da tvrtka trenutno ne može podijeliti koliko će novca otići u novi program, ali je precizirao da isplate ne dolaze od dijeljenja prihoda od oglasa i da će se isplate izračunati korištenjem kvalificiranih pregleda i RPM-a.

Program, koji je dodatak izvornom fondu kreatora, je trenutno dostupan u SAD-u, Francuskoj i Brazilu s planovima da se uskoro proširi i dalje.