Tiktokizacija LinkedIna – testira se novo video sučelje

Poslovna društvena mreža mogla bi prigrliti format toliko popularan u današnje vrijeme, da ga koriste sve relevantne platforme i njime privlače korisnike na što duže gledanje u ekran

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. ožujka 2024. u 09:30
📷 Screenshot / Austin Null / LinkedIn
Screenshot / Austin Null / LinkedIn

Kontroverzni oblik korisničkog sučelja TikToka, za koji mnogi kažu da (zajedno s algoritmom za preporučivanje sadržaja) izaziva ovisnost, kao vrlo privlačan prepoznali su i drugi: X, Facebook, Instagram, Snapchat, Netflix i YouTube. Sada na svim tim platformama možete gledati kratke vertikalne video isječke, pa samo "skrolati" na sljedeći kada aktualni završi i tako izgubiti sate i sate. Upravo ta privlačnost i kratki format videa su ono što korisnike "zalijepi" za ekran i zadržava im pozornost, pa bi u istom smjeru mogao i neočekivani takmac – Microsoftova društvena mreža LinkedIn.

Posao, igre i video

Podsjetimo, nedavno je LinkedIn "uhvaćen" kako eksperimentira s uvođenjem malenih logičkih igara i slagalica u svoje sučelje. Sljedeći korak, dakle, mogla bi biti "tiktokizacija" te, inače poslovno orijentirane, društvene mreže.

Ono što je jedan korisnik primijetio, a iz LinkedIna nedugo zatim i službeno potvrdili, jest testiranje promjene u načinu distribucije videa. Oni bi se i dalje mogli gledati unutar klasične vremenske crte, no kada korisnik proširi video na cijeli ekran, sučelje postaje nalik TikTokovome. Iz društvene mreže kažu da su primijetili da video postaje sve relevantniji način izražavanja i kod njih, pa su stoga odlučili prihvatiti trend i korisnicima ponuditi novi način gledanja i otkrivanja novih sadržaja.