Twitter i dalje aplikacijama trećih strana onemogućava pristup alatima za upravljanje tweetovima

Aplikacije trećih strana oslanjaju se na Twitterov API za dobivanje podataka što je u prošlosti bilo sporno jer je Twitter često zanemarivao razvoj i održavanje alata za vanjske programere

Tomislav Stanković ponedjeljak, 16. siječnja 2023. u 17:07
📷 Image: unsplash.com/@brett_jordan
Image: unsplash.com/@brett_jordan

Popularne Twitter aplikacije ne rade, ili rade s prekidima, zadnjih nekoliko dana, a njihovi autori ne znaju razlog tome. Očito je da iz nekog razloga više nemaju, ili jedno vrijeme nisu imali, pristup Twitterovima API-jima.

Iako je prošlo već nekoliko dana službenih informacija za sada nema, ali nagađa se kako Twitter ovim potezom želi vratiti korisnike na svoju platformu umjesto da korisnici sadržaju pristupaju putem aplikacija trećih strana, prenosi SocialMediaToday.

Izvješće koje je u subotu objavio The Information potvrđuje da je prekid bio namjeran te da iz Twittera osim internog dopisivanja za sada nisu imali namjeru izaći sa službenim informacijama.

Radi li se stvarno o namjernom gašenju API-ja za aplikacije trećih strana s ciljem da ih se ugasi ili Twitter radi na novim funkcionalnostima koje će ponuditi kao uslugu s pristupom naprednijim značajkama ostaje za vidjeti.