YouTube usrećio brojne 'hejtere' i zauvijek ukinuo Rewind

Kraj YouTube Rewindu odavno se nazire, no sada je došla i službena potvrda ukidanja, pa se sada svi mogu pozdraviti s najomraženijim godišnjim pregledom najpopularnijih trendova

Matej Markovinović petak, 8. listopada 2021. u 13:35

Na radost brojnih „hejtera“, YouTube je potvrdio za TubeFilter da zauvijek ukidaju svoj službeni godišnji pregled trendova, najpopularnijih memova, videozapisa te kreatora, YouTube Rewind.

Naime, iz YouTubea kažu da razlog ukidanja Rewinda nisu mnogobrojne kritike, već činjenica da platforma ima toliko puno kreatora i sadržaja da je, kako tvrde, nemoguće obuhvatiti njezinu prostranost i raznolikost u samo nekoliko minuta dugoj kompilaciji.

Međutim, tvrtka navodi da će službeni Rewind zamijeniti videozapisi kreatora, koji već neko vrijeme sami izrađuju svoje godišnje preglede najvažnijih događaja na platformi.

„Otkako je Rewind započeo 2011., vidjeli smo da su kreatori poput MrBeasta, elrubiusOMG-a, Slayy Pointa i brojnih drugih, stvorili vlastite videozapise koji obilježavaju godinu iz njihove perspektive“, objašnjava glasnogovornik YouTubea za TubeFilter, ističući da će i dalje biti inspirirajuće vidjeti na koje načine kreatori izrađuju svoje verzije Rewinda.

Podsjećamo da je YouTube odlučio odustati od prošlogodišnjeg Rewinda zahvaljujući pandemiji koronavirusa, no situacija s tvrtkinim pregledom godine nije bila dobra još od kad su objavili onaj za 2018. godinu, koji do danas drži rekord za videozapis s najviše dislajkova na platformi - 19 milijuna.