Početkom lipnja stiže e-čitač Kobo Clara HD

Kanadska tvrtka Kobo, uskoro će predstaviti novi čitač elektroničkih knjiga – Kobo Clara HD koji će se između ostalog odlikovati i 6-inčnim E-Ink zaslonom te Comfortlight Pro tehnologijom

Stjepan Bilić utorak, 15. svibnja 2018. u 13:50

Kanadska tvrtka Rakuten Kobo uskoro će predstaviti svoj novi čitač elektroničkih knjiga – Kobo Clara HD. Iza ovog naziva krije se e-čitač sa 6-inčnim E-Ink zaslonom HD rezolucije i gustoće prikaza 300 PPI-a.

Zahvaljujući zaslonu koji nije previše energetski zahtjevan te bateriji kapaciteta 1.500 mAh, proizvođač tvrdi kako ćete e-čitač morati puniti samo jednom tjedno. Kobo je svoj najnoviji e-čitač opremio i vlastitom Comfortlight Pro tehnologijom koja osim što osvjetljava zaslon kako bi mogli čitati svoju omiljenu e-literaturu i u mraku, automatski i podešava boju osvjetljenja kako bi se smanjila količina plavog svijetla i spriječio zamor očiju prilikom noćnog čitanja.

Za pohranu elektroničkih knjiga, Kobo je osigurao 8 GB interne memorije. Knjige se osim kabelom mogu preuzeti i bežičnim putem za što će dobro doći podrška za Wi-Fi (802.11n). Kobo Clara Hd podržava slijedeće formate: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, TIFF, BMP, TXT, HTML, RTF, CBZ i CBR.

Debljina e-čitača je 7,62 milimetara, a težina oko 168 grama. U trgovine bi trebao stići početkom idućeg mjeseca, točnije 5. lipnja po cijeni od oko 130 eura.