Domaći edukacijski startup Stemi predstavio Stemi marketplace, "Netflix za obrazovanje"

Stemi je na najvećem sajmu edukacijskih tehnologija u Londonu predstavio Stemi marketplace, čime svoju platformu otvara drugim organizacijama

Bug.hr petak, 31. ožujka 2023. u 16:02

Edukacijski startup Stemi je na najvećem sajmu edukacijskih tehnologija Bett u Londonu predstavio novi projekt – Stemi marketplace, fokusiran na pripremu učenika u školama za poslove budućnosti. Bett je najveći sajam edukacijskih tehnologija na svijetu, koji s tradicijom od 36 godina postojanja svake godine u Londonu okuplja preko 600 EdTech kompanija iz 123 zemlje. Na Bett sajmu prisutno je i preko 15 ministarstava obrazovanja a uz to, posjećuje ga više od 30.000 ljudi.

Stemi marketplace – Netflix za obrazovanje

Edukacijska platforma Stemi LAB, koja je vlastito tehnološko rješenje Stemija za stvaranje jedinstvenih obrazovnih iskustava u učionicama koje simuliraju rad u tehnološkim tvrtkama, proširena je sa Stemi marketplaceom. Na taj se način otvara drugim organizacijama, koje razvijaju vlastite STEM programe, a među prvim korisnicima je američka tvrtka Milestone C koja je već prebacila svojih devet programa na marketplace.

Stemi je početkom 2023. potpisao ugovor s novim partnerom Stokes Education, koji će također svoje programe namijenjene srednjim školama i fakultetima pružati kroz Stemi marketplace, osnovan je 2005. godine, a danas djeluje s dva odjela, Stokes Education fokusiran na STEM obrazovanje i Stokes Robotics fokusiran na robotska rješenja.

"Otvaranjem platforme drugim organizacijama Stemi radi novi evolucijski korak i postaje obrazovni Netflix. Ovime otvaramo nove izvore prihoda, širimo ponudu programa i sadržaja za škole te akceleriramo ulazak u nove škole i na nova tržišta. Sve to je popraćeno i izvrsnim poslovnim rezultatima gdje smo nastavili rasti više od 100% u usporedbi na prethodnu godinu a u Hrvatskoj smo prisutni u 20% škola" ističe Marin Trošelj, direktor STEMI-ja.

Iskorak na nova tržišta

Stemi marketplace (dio Stemi LAB) sada pokriva glavna tehnološka područja na kojima se bazira moderna industrija: robotika, internet stvari, umjetna inteligencija, znanost o podacima, dronovi, zrakoplovstvo, razvoj web i mobilnih aplikacija. Prednost Stemija je da može ponuditi personalizirana rješenja za škole ovisno tehničkim vještinama ili kompetencijama koje žele razvijati kod svojih učenika.

Nova godina za Stemi znači i iskorak na novo tržište Indonezije. Tvrtka je potpisala ugovor s organizacijom Koding Next, najvećom školom za kodiranje i računalno programiranje u jugoistočnoj Aziji koja je osnovana je 2015. godine i fokusirana je na specijalizirane programe za računalno programiranje (“coding school”). Koding Next će u sklopu svojih radionica implementirati STEMI AI program.