BajaBoard Pantera – ludo brzi električni skateboard

Australska kompanija Bajaboard predstavila je vjerojatno najbrži i najopasniji skateboard na svijetu kojim se može pojuriti preko 70 km/h

Sandro Vrbanus utorak, 26. veljače 2019. u 06:00

BajaBoard Pantera naziv je novog električnog skateboarda koji se može pohvaliti da je najbrže i najjače prijevozno sredstvo ove vrste na svijetu. Proizvela ga je australska kompanija BajaBoard, čiji ljudi i sami priznaju da se plaše snage koju su uspjeli ugurati ispod ove cestovne "daske".

Pantera, naime, ima četiri elektromotora maksimalne snage po 3,5 kW, no ukupna im je snaga ograničena na 8 kW (10,7 KS). Pogonjeni su 36-voltnim baterijskim sustavom kapaciteta 1,1 kWh koji može ovaj skateboard mase 26 kilograma, zajedno s osobom na njemu, ubrzati do čak 72 km/h.

Doseg ove jurilice je deklariran na vrlo pristojnih 45 kilometara, a za potpuni doživljaj tu su naplaci od lake metalne legure, amortizeri, prednja i stražnja svjetla, te crna mat boja cijelog prometala.

Iz kompanije upozoravaju kako Pantera nije za početnike niti za vožnju po javnim cestama, a za sada ne objavljuju cijenu po kojoj će se skateboard prodavati. Izjavili su tek za lokalne medije kako se može očekivati da će njihovo vozilo koštati otprilike kao mountain bike srednje ili više klase.