Cybertruck dobio i "uradi sam" verziju

Jedan od internetskih hitova po kojima će ova godina ostati zapamćena sigurno je Teslin Cybertruck i sve šale na njegov račun. Sada se ovome priključio i jedan kreativni umjetnik i hobist

Sandro Vrbanus utorak, 17. prosinca 2019. u 06:00

Youtuber i maker James Hobson sa svojom ekipom sličnih entuzijasta vodi YouTube i Facebook stranicu Hacksmith. Putem ovih kanala svakoga tjedna objavljuje video uratke raznih projekata, a kako bi se priključio meme-ludilu oko Teslinog Cybertrucka odlučio je izraditi si jednoga u garaži. Geometrijski dizajn ovog neobičnog kamioneta uvelike mu je olakšao posao, kao i činjenica da se odlučio za izradu modela u omjeru 1:2, dakle upola kraćem, užem i nižem od originala.

Cybertruck za po doma

Ovaj kućni model Cybertrucka izrađen je, kao uostalom i Teslin kamionet, od nehrđajućeg čelika. U ovom slučaju radi se o pločama debljine 3 milimetra koje su rezane plazmom i zavarene u karoseriju koja prilično vjerno prati Muskov original. Podvozje je preuzeto od rashodovanog električnog golf-autića, a ekipa planira ugraditi i dva nova elektromotora, po jedan na svaku osovinu.

Njihov napredak možete pratiti na Facebooku i YouTubeu, na kojem je već postavljena prva epizoda u kojoj su dokumentirani procesi projektiranja i prve faze sastavljanja malenog Cybertrucka.

Onima koji bi također željeli kod kuće imati futuristički kamionet za sada preostaje jedino ga, na ovaj način, izraditi vlastitim rukama, sastaviti ga od Lego kockica, ili pak uplatiti polog i pričekati da u Tesli započnu s proizvodnjom – što, podsjećamo, neće biti barem do 2021. godine.