Cybertruck koji bi si svatko mogao priuštiti

Nedugo po predstavljanju futurističkog Cybertrucka fanovi su isti izradili od Lego kockica i postavili na portal Lego Ideas, gdje traže potporu za proizvodnju pravog seta kockica

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 9. prosinca 2019. u 07:00

Na portalu Lego Ideas ovih je dana osvanuo Teslin Cybertruck u izvedbi od Lego kockica, i odmah postao hit na Internetu – uostalom, sve što ima veze s Cybertruckom gotovo odmah postaje internetski hit. Entuzijasti za automobile i Lego kockice svoje su dvije ljubavi povezali izradom koncepta ovog kamioneta od Lego kockica, što im je značajno olakšano geometrijskim dizajnom Muskovog Cybertrucka, a kako koncept izgleda, pogledajte na priloženim slikama.

Lego Cybertruck u ovom obliku mjeri 35,6 x 15,2 x 12,7 centimetara. Otvaraju mu se prednji i stražnji prtljažnik, suvozačka vrata, a kao i kod većine kvalitetnih Lego modela kotači se okreću i zakreću, interijer je detaljno izrađen, dok autori najavljuju i Lego ATV koji bi replicirao Teslin najavljeni terenski četverokotač.

Kao i s ostalim projektima na portalu Lego Ideas, i ovome je potrebna podrška publike i potencijalnih kupaca. Skupi li deset tisuća glasova Lego će ga uzeti u razmatranje i možda u narednih godinu ili dvije početi proizvoditi kao komercijalni set kockica.

Tko zna, možda Lego varijanta kamioneta tako stigne na tržište i prije pravog Cybertrucka. U svakom slučaju, znamo da će ovaj biti značajno jeftiniji.