Počinje razigravanje eSport natjecanja Hrvatski Telekom e-Liga

Nakon 124 utakmice kreće razigravanje domaćeg eSport turnira na kojem će sudjelovati 128 igrača. Finale se održava u prosincu, a pobjednik osvaja PlayStation 5

Bug.hr petak, 13. studenog 2020. u 21:47

Hrvatski Telekom e-Liga, prvi veliki domaći nogometni eSport turnir, u vrlo kratkom roku izazvao je veliki interes zaljubljenika u nogomet. Na turnir se prijavilo gotovo 900 igrača koji su do sada s četiri kluba. Dinamom, Hajdukom, Osijekom i Rijekom, odigrali 124 kvalifikacijske utakmice.

Tijekom njih su natjecatelji zabili 613 golova, čak 444 gola više nego Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, te razmijenili više od 5.000 međusobnih poruka na Discordu. Na online kanalima HT e-Lige utakmice su pogledane 44.250 puta, a sve snimke dostupne su na YouTube kanalu HT-a.

Finale u prosincu

Danas počinje razigravanje e-Lige u kojem će se natjecati 128 igrača, a 29. studenoga saznat će se kojih najboljih 32 igrača će sudjelovati u završnici turnira. Dvoje najboljih natjecatelja će, zajedno s igračima odabranog nogometnog kluba, predstavljati klub u finalnom natjecanju koje će biti održano 19. i 20. prosinca 2020., a pobjednika očekuje vrijedna nagrada – PlayStation 5.

Hrvatski Telekom, kao dugogodišnji sponzor hrvatskog nogometa, pokrenuo je e-Ligu u kojoj igrači odmjeravaju snage igrajući FIFA 21 na PlayStation 4 konzoli, i to u ime svojih omiljenih hrvatskih klubova – Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke. Projekt je nastao u suradnji s tvrtkom Good Game Global te je prvi iskorak Hrvatskog Telekoma u esport i gaming segment. Uz klubove Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, partneri projekta su Samsung i Sofa Score.