„Svemirske lopte” dobivaju nastavak

Vjerovali ili ne, kultna Brooksova parodija iz 1987. dobit će drugi dio. „Svemirske lopte 2” trenutačno se nalaze u vrlo ranoj fazi izrade.

Kristian Komorčec petak, 21. lipnja 2024. u 21:56

Ako se ubrajate bilo među ljubitelje sada već praktički zamrlog podžanra parodijskih filmova, bilo legendarnog Mela Brooksa, onda za vas imamo ugodne vijesti jer Svemirske lopte (Spaceballs) ponovno se kotrljaju!

Naime, kako prenosi portal Variety, kultna Brooksova parodija (u prvom redu) Ratova zvijezda napokon će dobiti nastavak, a na koji je valjalo pričekati tek kakvih četrdesetak godina.

Nažalost, vremešni Mel (97 godina!) ovoga puta iz sasvim razumljivih razloga zadovoljit će se tek producentskom palicom, a koju će dijeliti s Joshom Gadom. Umjesto njega na redateljski stolac zasjest će Josh Greenbaum, dok će scenarij potpisivati Benji Samit, Dan Hernandez te netom spomenuti Josh Gad, a koji će u Svemirskim loptama 2 također igrati glavnu ulogu.

S obzirom na to da se Svemirske lopte 2 trenutačno nalaze u vrlo ranoj fazi izrade, kada bi se dotične trebale sručiti na velika platna u Amazon MGM-u još uvijek ne žele otkriti. Baš kao što nam nisu poznati ni detalji radnje, odnosno hoće li Rick Moranis, Bill Pullman i Daphne Zuniga reprizirati uloge.