Canon PowerShot PX - PTZ kamera u ulozi fotoaparata

Canon PowerShot PX na prvu podsjeća na kućnu PTZ kameru za videonadzor, no u Canonu svoj novi proizvod prezentiraju kao napredni autonomni fotoaparat koji omogućava da se na snimljenim fotografijama po prvi put jasno vidi i sam fotograf

Stjepan Bilić ponedjeljak, 8. studenog 2021. u 13:20

Canonova PowerShot PX kamera na prvu uvelike podsjeća na PTZ kameru za videonadzor kakve se mogu često vidjeti po domovima, poslovnim i drugim prostorima. No, oni ju ne vide kao takvu već kao – pametni fotoaparat koji će fotografiranje u krugu obitelji podići na viši nivo.

Iz Canona navode kako PowerShot PX na jednostavan način omogućava da se na snimljenim fotografijama konačno vidi i sam fotograf. Dosadašnji način snimanja fotografija unutar obitelji često je zahtijevao da netko dobrovoljno izostane s fotografije ili ako je baš želio biti dio nje – uključivanje timera i potom brzinsko zauzimanje poze što i nije svaki put uspijevalo iz prve. Drugi problem takvih fotografija je što nisu snimljene u trenutku, već su namještene, a zbog čega nije moguće vidjeti prirodne izraze lica snimljenih.

PowerShot PX stoga nakon početnog podešavanja i uključivanja sve ostalo odrađuje sam. Kao što se može vidjeti iz priloženog videa, dovoljno je PowerShot PX postaviti na željeno mjesto, prilagoditi kut snimanja i on će dalje sam snimati video ili fotografije. Podržava inteligentno prepoznavanje lica i automatsko pretraživanje subjekata kako bi osobe uvijek bile unutar kadra. Opremljen je s objektivom žarišne duljine 19-57 mm sa zumiranjem (3x optičko, 4x digitalno) kojeg je moguće pomicati (340˚) i naginjati (110˚). CMOS senzor 1/2,3 snima fotografije od 11,7 MP i FHD videozapise u MP4 formatu i 60p.

Zahvaljujući ugrađenoj litij-ionskoj bateriji energetski je neovisan te ga se može koristiti bilo gdje. Ovisno o načinju snimanja autonomija s jednim punjenjem je između dva i pet sati. Za punjenje baterije koristi USB-C priključak. Podržava i Wi-Fi preko kojeg se može spojiti s drugim pametnim uređajima. Ako se uređaj koristi zajedno s pametnim telefonom (Android i iOS) aplikacija Connect (za Mini PTZ Cam) može korisniku preporučiti koje su snimljene fotografije i videozapisi najbolji pri čemu ih ujedno i razvrstava na uspješne i manje uspješne snimke. Osim putem mobilne aplikacije

PowerShot PX podržava i rad s glasovnim naredbama. Dovoljno je izgovoriti „Hello Pixie, take a picture“. Korisnici koji na svojim računalima imaju instalirane Windowse 10 PowerShot PX mogu iskoristiti i kao web kameru uz pomoć aplikacije Wireless Webcam Utility za Mini PTZ Cam.

Uređaj dolazi u dvije bolje – crnoj ili bijeloj. Dimenzije uređaja su 56,4 x 81,9 milimetara, a masa oko 170 grama. Cijena na europskom tržištu iznosi 499,99 eura.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi