Razvijanje fotografija kroz Google Photos dostupno u Hrvatskoj

Uz čuvanje uspomena u digitalnom obliku, Google sada i na našem tržištu nudi uslugu razvijanja fizičkih fotografija i dostave istih na kućnu adresu korisnika

Sandro Vrbanus četvrtak, 21. srpnja 2022. u 06:00

Google je objavio kako je od sada njihova usluga razvijanja i dostave fizičkih fotografija, izravno iz pohrane u oblaku, dostupna u dodatnih 28 europskih tržišta te u Kanadi. Ono što će možda neke korisnike posebno obradovati je činjenica da je na popisu europskih zemalja i – Hrvatska.

Svi korisnici usluge arhiviranja fotografija u oblaku, Google Photos, mogu sada iz aplikacije naručiti izradu fizičkih fotografija ili pak cijelih fotoalbuma, a nakon izrade sve može biti dostavljeno na adresu korisnika. "Budući da Google Photos pomaže održavati kolekciju fotografija organiziranom i pretraživom, lako je pronaći ono što želite ispisati čak i ako je riječ o fotografiji od prije nekoliko godina", poručuju.

Photo Prints

Za izradu fotografija ili albuma potrebno se uputiti na stranicu Photo Prints, odabrati neke od fotografija iz cloud servisa Google Photos (ili pak cijele albume koje će servis automatski prepoznati i organizirati u knjigu). Nakon odabira opcija, obavlja se plaćanje i – razvijene fotografije trebale bi uskoro stići dostavnom službom.

Dostupna je i usluga izrade fotoalbuma
Dostupna je i usluga izrade fotoalbuma

Kad je riječ o formatima, Google nudi više dimenzija za razvijanje slika: 10x10 cm, 10x15 cm, 13x18 cm, 20x20 cm, 20x30 cm, 30x45 cm, 40x60 cm, 50x50 cm, 50x75 cm te 60x90 cm. Cijene za pojedinu fotografiju su već od 0,15 eura (1,19 kuna), plus porez i troškovi dostave. Albumi se mogu naručiti po cijeni od stotinjak kuna naviše.

Uz albume i pojedinačne fotografije, u ponudi je i tisak fotografija na slikarska platna, u nekoliko veličina u rasponu od 20x20 do 75x100 cm.

Tisak na platno
Tisak na platno