Amazon ukida svoj interaktivni projektor za video pozive, Amazon Glow

Kako je pandemija jenjavala tako je opala i zainteresiranost za ovim uređajem koji je trebao premostiti udaljenost između članova obitelji i barem ih virtualno spojiti kroz interaktivne aktivnosti

Tomislav Stanković petak, 7. listopada 2022. u 06:00
📷 Image: Amazon
Image: Amazon

Oko godinu dana nakon predstavljanja, Amazon ukida svoj interaktivni uređaj za video pozive za djecu, Amazon Glow. Uređaj je nudio drugačiji način za djecu da koriste tehnologiju tijekom videopoziva s drugim članovima obitelji.

Umjesto da koristi samo zaslon, Amazon Glow je koristio tehnologiju projekcije kako bi stvorio interaktivni prostor, veličine 19 inča, na mjestu na kojemu bi bio postavljen bio to stol ili pod. Projekcija bi tada omogućila djeci mnoge virtualne aktivnosti kao što su igre, crtanje i zagonetke, prenosi TechCrunch.

Bio je to eksperimentalni uređaj neobičnog oblika, uspravnog zaslona osjetljivog na dodir koji zahtijeva ravnu površinu na kojoj može projicirati svoje slike. Također je zahtijevao plaćenu pretplatu na Amazon Kids+. Ta obaveza, uz preporuku da osoba s druge strane koristi tablet, a ne pametni telefon, mogla je biti jedan od razloga za slabiji uspjeh na tržištu.

“U Amazonu razmišljamo na veliko, eksperimentiramo i ulažemo u nove ideje kako bismo oduševili kupce. Također kontinuirano procjenjujemo napredak i potencijal naših proizvoda da isporuče vrijednost kupcima i redovito vršimo prilagodbe na temelju tih procjena,” rekla je glasnogovornica Amazona Kristy Schmidt za Bloomberg.