Zoom bi vaše podatke mogao koristiti za treniranje umjetne inteligencije

Zoom je ažurirao svoje uvjete pružanja usluge kako bi omogućio korištenje nekih podataka svojih korisnika za obuku umjetne inteligencije što je dovelo do zabrinutosti i otpora kod korisnika

Tomislav Stanković srijeda, 9. kolovoza 2023. u 06:00
📷 Image: Gabriel Tan, Unsplash
Image: Gabriel Tan, Unsplash

Kako su prvo primijetili na web stranici StackDiary, Zoom je ovih dana ažurirao svoje uvjete korištenja uz dodatak da imaju pravo na korisnički sadržaj za brojne svrhe, uključujući "strojno učenje" i "umjetnu inteligenciju" (odjeljak 10.4).

To je ubrzo dovelo do povratnih reakcija korisnika koji su javno izražavali svoje nezadovoljstvo na što su iz Zooma odlučili brzo reagirati ažuriranjem uvjeta korištenja.

Zoom je odgovorio objavom na blogu o ažuriranim uvjetima gdje korisnike žele uvjeriti da njihove podatke neće koristiti bez dopuštenja.

Pri tome su posebno istaknuli sljedeći dio "Za obuku naših modela ne koristimo audio, video ili chat sadržaj bez pristanka korisnika."

Korisnici koji ipak žele podijeliti svoje podatke kako bi pomogli Zoomu pri obuci AI modela, ili žele koristiti mogućnost automatskog kreiranja sažetka sastanka, moći će to učiniti putem za to predviđenog prekidača.

📷 Image: Zoom
Image: Zoom