Oculus Rift S VR headset i službeno predstavljen

Oculus je i službeno predstavio novi VR headset Rift S koji je lakši i udobniji od prethodnika, a na računalo se spaja samo s jednim kabelom te donosi zaslon više rezolucije i stoji 399 američkih dolara

Matija Pavlić petak, 22. ožujka 2019. u 06:00

Na ovogodišnjem GDC-u Oculus je najavio novu generaciju svojih Rift VR headseta pod imenom Oculus Rift S. Novi VR headset nastao je u tijesnoj suradnji s tvrtkom Lenovo koja je sudjelovala i u njegovom dizajnu.

Naglasak je stavljen na smanjenje težine samog headseta radi veće udobnosti te jednostavnosti implementiranjem samo jednog kabela za spajanje s računalima. Oculus Rift S sadrži i već poznatu Oculus Insight tehnologiju za praćenje prostora oko samog korisnika te iskustvo korištenja headseta bez potrebe za vanjskim senzorima (zahvaljujući pet internih senzora).

Tu je i tehnologija Passthrough+ koja u osnovi korisniku nudi uvid u vanjski svijet bez potrebe za skidanjem samog headseta te eventualni predah od VR aktivnosti.

Poboljšani su i Oculus Touch kontroleri, dok je ugrađen LCD s višom rezolucijom nego u dosadašnjim modelima, 2560 x 1440 piksela. No, brzina osvježavanja pala je s 90 na 80 Hz, što ipak neće previše utjecati na korisničko iskustvo. Oculus Rift S u prodaju stiže tijekom proljeća s cijenom od 399 američkih dolara.