Predstavljen novi Lenovo Smart Paper e-ink tablet

Smart Paper e-ink tablet ima za cilj replicirati osjećaj papira i uglađenog rukopisa, kao uostalom i svaki takav uređaj. Od dodatnih značajki može sinkronizirati pisane bilješke s glasovnim snimkama

Bojan Mušćet petak, 6. siječnja 2023. u 15:38
📷 Image: Lenovo
Image: Lenovo

Uz redovitu ponudu prijenosnih računala i druge opreme, Lenovo je na CES-u najavio e-ink tablet dizajniran za kreiranje bilježaka, izradu dokumenata i čitanje e-knjiga.

Smart Paper je pokretan Androidom, a dolazi sa 4GB radne memorije te zaslonom, osjetljivom na dodir i protiv odsjaja, od 10,3 inča (1872x1404px). Za pisane i audio bilješke dostupno je 64GB prostora za pohranu.

Pametna olovka, koja dolazi uz tablet, raspolaže s 4096 razina osjetljivosti na pritisak te latencijom od 23 milisekunde i devet različitih postavki olovke koje možete prilagoditi.

Lenovo ističe scenarije poput boravka u učionicama ili na sastancima gdje biste možda željeli imati audio kontekst vaših pisanih bilješki zbog čega ovaj tablet ima i diktafon te može sinkronizirati pisane bilješke s glasovnim snimkama.

📷 Image: Lenovo
Image: Lenovo

Baterija od 3550mAh bi trebala biti dovoljna za čitanje 7000+ stranica ili pisanje 170 stranica bilješki sa jednim punjenjem.

Sve navedeno je stalo u kućište dimenzija 195mm x 226mm x 5.5mm uz težinu od ~408g.

Što se povezivanja tiče nudi USB-C 2.0 priključak te Bluetooth 5.2 i Wi-Fi.

U prodaju bi trebao stići tijekom 2023. godine uz očekivanu početnu cijenu od 380 eura, navedeno je u objavi.