Uz mini iPhone možda stiže i Homepod mini

Apple bi u utorak trebao predstaviti čak četiri iPhonea, a uz njih i jedan novi pametni zvučnik, vrlo vjerojatno HomePod mini, i to po za njih neuobičajeno niskoj cijeni

Sandro Vrbanus subota, 10. listopada 2020. u 16:41

Za ovaj utorak, 13. listopada u 19 sati, sprema se Appleov događaj godine – prezentacija iPhonea naslovljena "Hi, Speed". Novih bi iPhonea trebalo biti četiri, a jedini koji će imati potpuno novi naziv i kojim bi se Apple trebao vratiti manjim uređajima bit će, gotovo sigurno, iPhone 12 mini.

Međutim, ako ćemo vjerovati leakerima koji su do sada imali pouzdane informacije o Appleovim novim proizvodima, ovo neće biti jedini "mini" uređaj predstavljen sljedećega tjedna. Na istoj online prezentaciji trebali bismo vidjeti i HomePod mini, umanjenu inačicu Appleovog ne odveć popularnog pametnog zvučnika s virtualnom asistenticom Siri.

Novi maleni pametni zvučnik

Minijaturizacija HomePoda jasan je odgovor na Googleov Nest Mini i Amazonov Echo Dot, a konkurentna bi mu trebala biti i cijena. Za razliku od originalnog HomePoda koji je koštao 350 dolara, mini inačica bi mogla koštati manje od 100, tj. vrlo vjerojatno 99 dolara.

Promjer novog pametnog zvučnika trebao bi biti oko 9 centimetara, a izgledom će vjerojatno biti vrlo sličan originalu, samo otprilike upola niži. Možda će na sebi imati dodatni LED sat ili dodatne svjetlosne mogućnosti pokazivanja notifikacija, možda i neće… Pogonit će ga, opet vjerojatno, procesor S5 inače poznat iz Apple Watcha serije 5 i novog Apple Watcha SE.

Prodaja HomePoda mini trebala bi započeti u studenome, isto kao i za barem dva od četiri modela novih iPhonea, čija serijska proizvodnja kasni zbog pandemije. Više o svemu doznat ćemo u utorak.