Xiaomi globalno predstavio Smart Band 7 pametnu narukvicu

Unatoč glasinama čini se da Xiaomi Smart Band 7 ipak neće doći s dugo očekivanom GPS podrškom

Matej Markovinović srijeda, 22. lipnja 2022. u 11:20

Xiaomi je još prošlog mjeseca u Kini predstavio novu inačicu svoje popularne pametne narukvice, Smart Band 7, a sada ju je službeno doveo i na globalno tržište.

U usporedbi s Mi Band 6 narukvicom, nova verzija donosi veći 1,62-inčni AMOLED zaslon razlučivosti 490 x 192, koji se također može pohvaliti i AOD (Always-on Display) podrškom. Tu je i nova značajka za automatsko praćenje SpO2, koja će obavijestiti korisnika ako njihova razina kisika u krvi padne ispod 90 posto.

Nadalje, Band 7 dolazi s preko 100 pozadina i 120 sportova koji se mogu automatski prepoznati. Tu su, naravno, i već standardne zdravstvene značajke poput praćenje otkucaja srca, sna i stresa. Također, treba napomenuti i vodootpornost od 5 atmosfera, stoga se sa Xiaomijevom novom narukvicom može i zaplivati.

Autonomija se nije mijenjala, pa Xiaomi kaže da bi baterija kapaciteta 180 mAh na Band 7 narukvici trebala trajati oko 14 dana, ovisno, naravno, o načinu korištenja. NFC verzija narukvice za sada ostaje ekskluzivna za kinesko tržište, a unatoč prethodnim glasinama, GPS podrške i dalje nema, što bi moglo razočarati neke korisnike.

Xiaomi Band 7 dostupan je za kupnju po cijeni od 59,99 eura i to u crnoj, plavoj, bež, narančastoj, maslinastoj i ružičastoj boji. Za one kojima te boje nisu po volji, valja napomenuti da mogu odabrati i nekoliko neon te kamuflažnih opcija.