Xiaomi predstavio mehanički sat s prozirnim kućištem

Xiaomi je putem vlastite crowdfunding platforme predstavio drugu generaciju svojeg CIGA klasičnog mehaničkog sata s prozirnim kućištem zahvaljujući kojem je vidljiv sam mehanizam sata

Matija Pavlić nedjelja, 21. srpnja 2019. u 08:00

Xiaomi je tvrtka poznata i po proizvodima izvan klasičnih okvira kao što su pametni telefoni, pametne narukvice i pametni satovi pa su tako već znali predstaviti i električni romobil te razne druge proizvode.

Tijekom prošle godine predstavljen je i klasični mehanički sat u kombinaciji s CIGA dizajnom koji se pokazao velikom uspješnicom kada je predstavljen na Xiaomijevoj vlastitoj crowdfunding platformi.

Na istoj platformi sada je predstavljena i druga generacija toga mehaničkog sata pod imenom T-series CIGA Design. Odlikuje ga transparentno kućište kroz koje je moguće vidjeti čitav mehanizam sata koji je izrađen od nehrđajućeg čelika.

Riječ je o proizvodu koji se oslanja na kvalitetu spomenutog mehaničkog mehanizma te estetski izgled, dok značajki modernih pametnih satova ovdje nema.

Jednom kada se nađe u službenoj prodaji imat će cijenu od oko 101 američki dolara, dok se u crowdfunding kampanji može nabaviti za 72 američka dolara. Prodaje se s crnim odnosno crvenim remenom.