Google Drive ipak ukinuo ograničenje maksimalnog broja datoteka, predomislili se u zadnji tren

Ograničenje se odnosilo na broj datoteka koje je moguće kreirati i spremiti na Google Drive. Pa iako je ta izmjena direktno pogodila tek manji broj korisnika Google ju je ipak odlučio poništiti

Tomislav Stanković utorak, 4. travnja 2023. u 21:02
📷 Image: Elle Cartier, Unsplash
Image: Elle Cartier, Unsplash

Primarni cilj ranije odluke bio je optimizirati resurse i onemogućiti zlouporabe sustava tvrtke što se htjelo postići uvođenjem ograničenja od maksimalno 5 milijuna datoteka na Driveu čak i uz plaćenu dodatnu pohranu.

Najveći problem te odluke bio je što Google prije njenog stupanja na snagu nije obavijestio korisnike, prenosi The Verge. Pa iako se 5 milijuna stavki po korisničkom računu možda čini nedostižno neki su korisnici dosegli to ograničenje.

Netko s 2 TB prostora za pohranu s prosječnom veličinom datoteke preko 400 KB prije će dosegnuti ograničenje broja datoteka nego ostati bez prostora za pohranu čime zapravo plaća nešto što ne može koristiti.

Google se o svemu očitovao putem Twittera: "Nedavno smo pokrenuli ažuriranje sustava za ograničenja stavki na Disku kako bismo očuvali stabilnost i optimizirali performanse. Iako je ovo utjecalo samo na mali broj ljudi, povlačimo ovu promjenu dok istražujemo alternativne pristupe kako bismo osigurali izvrsno iskustvo za sve."