Google One lansiran u SAD-u, uskoro i drugdje

Novi paket usluga pohrane u oblaku donosi niže cijene naplatnih paketa i objedinjava sve Googleove usluge na jedno mjesto

Sandro Vrbanus petak, 17. kolovoza 2018. u 06:30

Prije gotovo tri mjeseca Google je najavio kako će svim privatnim korisnicima koji plaćaju neku od usluga pohrane podataka u njihovom oblaku ponuditi nove paketa. Nove usluge objedinjene su tako u Google One paket koji na jednom mjestu objedinjava sve usluge koje pojedinac i njegova obitelj imaju zakupljene kod Googlea. Tada je najavljeno kako će nove usluge biti dostupne "uskoro", a dan prvog javnog lansiranja je stigao – no, samo za korisnike unutar SAD-a.

Privatni korisnici u SAD-u već sada mogu prijeći na usluge paketa Google One, koje nude 15 GB prostora za pohranu besplatno, 100 GB za 2 dolara, 200 GB za 3 dolara, te 2 TB za 10 dolara mjesečno. Za one koji trenutačno imaju zakupljeno 1 TB prostora po cijeni od 10 dolara, prelazak na Google One značit će da će za istu cijenu dobiti dvostruko više prostora.

Osim pojeftinjenja cloud pohrane, Google će za pretplatnike na nove usluge imati i naprednu korisničku podršku 24 sata na dan, kao i povremene kredite za plaćanje aplikacija na Google Play trgovini, popuste na hotele pronađene putem njihove tražilice i slične dodatne sadržaje. Također, prednost novih pretplata je mogućnost objedinjavanja više članova obitelji koji mogu svoje usluge plaćati putem zajedničkog računa.

Iako je Google One za sada dostupan samo unutar Sjedinjenih Američkih Država, iz Googlea poručuju kako bi se uskoro mogućnost novog oblika pretplate trebala proširiti i za stanovnike ostalih država. Želite li i sami doznati kada ova usluga postane dostupna i u nas, na ovom mjestu možete ostaviti e-mail adresu za kontakt.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi