Noctuin NA-VC1 kompaktno je rješenje za pretvaranje napona ventilatora

Iz Noctue kažu da se NA-VC1 može jednostavno spojiti između kabela ventilatora i izvora napajanja, a sve zahvaljujući kompaktnom i laganom dizajnu

Matej Markovinović subota, 24. lipnja 2023. u 14:55
Noctua NA-VC1 📷 Foto: Noctua
Noctua NA-VC1 Foto: Noctua

Noctua je zaključila ovaj radni tjedan predstavivši dugo iščekivani pretvarač napona NA-VC1 24V DC  u 12V DC, koji omogućuje rad standardnih 12-voltnih ventilatora u 24-voltnom okruženju, što bi moglo biti korisno za one koji često koriste 3D pisače.

Naime, iz Noctue ističu kako je NA-VC1 „mrvicu“ veći od standardnog 4-pinskog priključka za ventilator (31 x 16 x 8,5 mm) te da teži svega šest grama. Zahvaljujući kompaktnom i laganom dizajnu, ovaj se pretvarač napona može jednostavno spojiti između kabela ventilatora i izvora napajanja, bez potrebe za dodatnim preinakama.

Osim toga, NA-VC1 podržava ukupnu izlaznu snagu od 9 W, zbog čega je prikladan za pokretanje jednog ventilatora veće snage ili većeg broja ventilatora manje snage. Zaštićen je, također, od kratkih spojeva, obrnutog polariteta, prekomjerne struje i pregrijavanja.

Ukoliko dođe do nekog problema, utoliko će se NA-VC1 automatski isključiti, a može se resetirati i isključivanjem iz izvora napajanja. Noctua navodi i da ovaj pretvarač napona ima certifikate CE, UKCA i UL te ispunjava sve primjenjive standarde za siguran rad.

NA-VC1 dostupan je za kupnju po cijeni od 24,90 eura, a više informacija o njemu saznajte na službenoj stranici proizvođača.