Sharkoon S80/S90 RGB White - AIO vodeni hladnjaci za CPU i bijela kućišta

Sharkoon je dodao u svoju ponudu dva nova AIO sustava vodenog hlađenja za procesore – S80 RGB White i S90 RGB White s radijatorima od 240, odnosno 360 milimetara

Stjepan Bilić subota, 3. lipnja 2023. u 18:29

Sharkoon S80 RGB White i S90 RGB White dva su nova AIO sustava za hlađenje procesora. Kako je iz samog naziva vidljivo, vizualno se dobro slažu s tvrtkinim računalnim kućištima iz serije Rebel C50, ali i s bilo kojim drugim kućištima bijele boje. Zahvaljujući fleksibilnim cijevima, instalacija u kućište računala je što je moguće jednostavnija. Cijev je opletena tekstilom za optimalnu zaštitu od ogrebotina.

S80 RGB White manji je model s radijatorom od 240 milimetara dok je model S90 RGB White opremljen s radijatorom od 360 milimetara. Shodno dimenzijama, S80 dolazi s dva, a S90 s tri 120-milimetarska adresabilna PWM ventilatora s 12 LED-ica. Oba modela su opremljena s bijelim RGB ventilatorima i bijelim radijatorima, odakle i „RGB“  i „White“ oznake u nazivlju. RGB osvjetljenje može prikazati 16,8 milijuna različitih boja. Za estetski osviještene korisnike Sharkoon je omogućio zakretanje logotipa smještenog na pumpi kako bi korisnicima omogućio proizvoljan smještaj radijatora unutar kućišta. Kad smo kod logotipa i estetike, napomenimo i kako logotip ima efekt beskonačnog zrcala.

Što se brzine ventilatora tiče, one se kreću između 600 i 2.000 RPM. Najviša moguća buka iznosi do 35 dBA. Ventilatori su spojeni u nizu (lančano povezani), za jednostavno upravljanje kabelima. Kako bi disipacija topline bila što bolja, vodeni blok i pumpne jedinice oba modela opremljeni su bakrenom pločom i isporučuju se s visokokvalitetnom DOWSIL TC-5888 toplinskom pastom. Pumpa također ima PWM kontrolu kako bi buka tijekom rada bila što niža. Proizvođač uz S80 i S90 modele isporučuje i dva montažna nosača koji su kompatibilni s gotovo svim trenutno dostupnim procesorima poznatijih proizvođača (čitaj: Intel i AMD).

Preporučena cijena za S80 RGB White model je 99,90 eura, a za S90 RGB White 129,90 eura. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača kojima možete pristupiti putem linkova.