Huawei razvio 5G za koji tvrde da je brži, jeftiniji i dostupniji od optike

AirFlash 5G Microwave Enterprise Solution je najnaprednija opcija za postizanje bežičnih veza velikog kapaciteta na područjima gdje su druga žična povezivanja skupa ili nepostojeća

Sandro Vrbanus utorak, 8. listopada 2019. u 07:00

Huawei je predstavio svoju inovaciju 5G tehnologije, AirFlash 5G Microwave, koja dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područjima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve s latencijom, kako kažu, manjom od optičkih vlakana.

Riječ je o tehnologiji koja je u mogućnosti pružiti 5G vezu visoke propusnosti u svim opsezima i u širokom rasponu industrijskih i urbanih scenarija, uključujući sustave javne sigurnosti, energetski sustav, transport, medije i sveučilišne kampuse.

5G bežične tehnologije

AirFlash 5G Microwave Enterprise Solution je najnaprednija opcija za postizanje bežičnih veza velikog kapaciteta na područjima gdje su druga žična povezivanja skupa, nepostojeća ili ih je teško održavati.

Ovo rješenje uvodi inovativnu dvopojasnu tehnologiju i koristi E-opseg mmWave. Zbog toga djeluje u punim opsezima i podržava ultra brzinu, automatizaciju i blokatore smetnji. Maksimalna propusnost je 20 Gbit/s dok su troškovi izgradnje znatno niži od konvencionalnih konektora, poručuju iz Huaweija.

Visoka sigurnost i pouzdanost

Nova tehnologija ima minimalno kašnjenje s jednim skokom od 50 µs. Također podržava i napredni sustav šifriranja AES256, kako bi se osigurala sigurnost prijenosa podataka. U pogledu standarda pouzdanosti, zadovoljava zahtjeve za zaštitu od prenapona 10 kV, kao i IP67 standard, zbog čega radi stabilno u izuzetno teškim uvjetima. Telekom operateri I industrijski klijenti diljem svijeta već su instalirali ovu tehnologiju koja će igrati važnu ulogu u promociji inteligentnih aplikacija u različitim industrijama, zaključuje se u priopćenju Huaweija.