Crna konzola na pomolu? Sony podnio patent za svoje nove bočne PS5 ploče

Dobre vijesti stižu za one kojima se bijela 'plejka' baš i ne sviđa, jer je Sony podnio patent za vlastite PS5 ploče, zahvaljujući kojima će korisnici moći uljepšati i personalizirati svoju konzolu

Matej Markovinović utorak, 23. studenog 2021. u 14:25

Sony je prošloga mjeseca „pritisnuo“ Dbrand te im je zaprijetio tužbom, jer su izrađivali ploče za PlayStation 5 koje, prema njihovim navodima, repliciraju tvrtkin zaštićeni dizajn proizvoda. Međutim, te prijetnje očito nisu bilo dovoljno zabrinjavajuće, jer je poznati proizvođač zaštitne opreme za pametne telefone ubrzo predstavio Darkplate 2,0 i tako Sonyju pokazao „srednjak“.

No, prema pisanju portala OP Attack, otkriveno je da je Sony podnio patent za vlastite PS5 ploče još u studenom prošle godine, odnosno prije izlaska igraće konzole, a prošloga je tjedna službeno objavljen i u Uredu za patente i žigove Sjedinjenih Američkih Država (USPTO).

Foto: Sony/USPTO/Screenshot
Foto: Sony/USPTO/Screenshot

Naime, ta je činjenica potaknula nagađanja da će Sony uistinu izrađivati svoje vlastite PS5 ploče ili skinove, što znači da će korisnici konačno moći službeno dotjerati izgled svoje konzole. Podsjetimo, crni DualSense kontroler i Pulse 3D Audio slušalice, dostupni su za kupnju još od svibnja, dok je originalna konzola i dalje bijele boje.

U svakom slučaju, dok Sony službeno ne pusti u prodaju nove ploče, oni koji žele promijeniti izgled konzole morat će se zadovoljiti Dbrandovim Darkplateom 2,0 ili skinovima u obliku vinil naljepnica, koji su, barem za sad, još uvijek legalni.

Dbrandov Darkplate 2,0. Foto: Dbrand
Dbrandov Darkplate 2,0. Foto: Dbrand