Imate neispravan Joy-Con? Nintendo će ga besplatno popraviti

Driftanje analognih palica čest je problem na Switchu, kojeg će Nintendo besplatno popraviti korisnicima u Europi, čak i u slučaju da je konzoli isteklo javnosti

Matej Markovinović utorak, 4. travnja 2023. u 05:30
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Dobra vijest stiže za europske korisnike Switcha koji imaju problema s driftanjem analognih palica, kolokvijalno znanih kao – „gljivice“. Naime, Nintendo će besplatno popraviti neispravne Joy-Con kontrolere, čak i ako je konzoli isteklo jamstvo.

„Korisnicima koji su kupili proizvod u Europskom gospodarskom prostoru (EEA), Ujedinjenom kraljevstvu i Švicarskoj, Nintendo nudi popravak Joy-Cona, kojeg će besplatno izvršiti službeni servisni centri“, stoji u objavi na stranici japanske tvrtke.

Međutim, postoje neke iznimke. Nintendo kaže da bi mogao odbiti popravak ako su „gljivice“ oštećene third-party dodacima, ako su modificirane ili ako su prije popravljane u neovlaštenom servisu. Također, ističu i da ova ponuda neće vrijediti zauvijek, već samo „do daljnje obavijesti“.

Podsjetimo, driftanje analognih palica problem je na Switchu od 2017. godine, kojeg je Nintendo u Hrvatskoj rješavao jedino za vrijeme trajanja garancije. Korisnici iz Hrvatske, Slovenije i Srbije mogu zakazati popravak putem sljedeće poveznice (jezik promijenite klikom na zastavu u gornjem desnom kutu).