ARK: Survival Evolved i Samurai Shodown Neogeo Collection besplatni na EGS-u

U narednih tjedan dana u svoje kolekcije imamo priliku uvrstiti ARK: Survival Evolved i Samurai Shodown Neogeo Collection, dva sasvim pristojna naslova koja bi bilo grijeh propustiti

Damir Radešić petak, 12. lipnja 2020. u 16:53

Praksa Epic Games Storea u dijeljenju besplatnih igara svakog četvrtka se nastavlja u revijalnom tonu. Naime, spomenuti servis je malo pojačao ponudu, pa se tako u narednih tjedan dana dijele dva vrlo vrijedna naslova koja je dovoljno uvrstiti u kolekcije, pa neka stoje dok ne nađete vremena zaigrati ih. Prije nego se bacimo na opise svakog od njih, spomenut ćemo kako će spomenuti dvojac idućeg četvrtka biti naslijeđen s novom ponudom u retro stilu, strateškom avanturom Pathway u kojoj ćemo istraživati tajne divljine kroz pet kampanja, te bježanjem iz zatvora na simpatičan način kakvog pruža The Escapists 2.

ARK: Survival Evolved

Sredinom 2015. godine je ekipa Studio Wildcarda pokrenula early access svoje survival uzdanice ARK: Survival Evolved. Neobična mješavina dinosaura, suvremenog naoružanja i elemenata preživljavanja je postala trenutni hit i svi su se željeli okušati u ovoj neobičnoj kombinaciji koja je pokorila spomenuti žanr, te je zaživjela u punoj verziji prije tri godine. Premda su je naknadno naslijedili novi survivali, ARK i danas uživa veliku popularnost, ponajprije zbog mogućnosti pripitomljavanja stvorenja i izgradnje baza za što pak valja sakupljati resurse, a uz opasnosti u samoj prirodi koja nas okružuje, stalnu prijetnju predstavljaju i drugi igrači na serveru koji neće propustiti priliku da nam osujete planove.

Kritika mu izvorno nije bila pretjerano naklonjena i zamjerali su repetitivnost radnji koje valja konstantno obavljati, ali kao i kod svake slične igre, igračima koji vole takav stil to nimalo ne smeta. U samo mjesec dana provedenih u early accessu, ARK je prodan u preko milijun primjeraka i do sada je objavljeno nekoliko ekspanzija koje dodaju nova staništa, opremu, oružja, stvorenja i tako redom. U svakom slučaju, isprobajte ako već niste, pa ukoliko vam se svidi, razmislite i o pokojem dodatku.

Samurai Shodown Neogeo Collection

Iza podugačkog naslova Samurai Shodown Neogeo Collection koji dijelom otkriva o čemu je konkretno riječ, krije se čak šest igara ovog dugovječnog borilačkog serijala. Samurai Shodown je izvorno objavljen 1993. godine čime je utabao temelje franšize, a posljednji nastavak Samurai Shodown V smo zaigrali prije sedam godina, dok u ovoj kompilaciji prema riječima autora spomenuti stiže u svom posebnom izdanju Samurai Shodown V Perfect. Svaki od naslova dolazi s mogućnošću online igranja za što će se pobrinuti sustav kreiranja partija koji će nas upariti s igračima sličnih vještina ili jednostavno možete pozvati prijatelje i pokazati im par novih fora.

Uz to, u ovaj zbir je uvršten Museum mode u kojem fanovi mogu pregledavati preko 2.000 dokumenata i slika nastalih tijekom godina razvoja, kao i video zapise intervjua s developerima koji objašnjavaju kako su na igrama radili. U spomenutom modu je dostupno i preko dvjesto glazbenih podloga koje je moguće preslušavati, a obzirom da je ovo izdanje vezano isključivo za Epic Games Store, ukoliko želite igrati s prijateljima na Steamu, potrebno je povezati korisničke račune. U svakom slučaju, zabava je zagarantirana!