Blizzard dolazi na Steam, prvi na redu je Overwatch 2

Blizzard je nakon godina guranja vlastitog servisa Battle.net napokon priznao "poraz", te će s 10. kolovozom početi nuditi svoje naslove i putem Steama

Damir Radešić četvrtak, 20. srpnja 2023. u 15:12

Jučerašnje priopćenje Blizzarda je odjeknulo kao grom iz vedra neba. Naime, poznato je kako ovi developeri/izdavači preko dvadeset godina forsiraju vlastiti servis Battle.net kao polaznu platformu za sve igrače na PC-u. Vlasnici konzola su naravno izuzeti i vezani su uz PSN, odnosno Xboxov servis, no igre na PC-u je moguće pokrenuti isključivo uz Battle.net. Iako im Battle.net i dalje ostaje prioritet, kako kaže predsjednik Blizzarda, Mike Ybarra, odlučili su poslušati želje igrača i proširiti vidike, odnosno, dovesti svoje igre na Steam.

Kao prva igra odabran je Overwatch 2, free-to-play pucačina koja se nekako čini kao idealan izbor "za mase", s čime se slaže i šef Valvea, Gabe Newell, koji kaže kako će i igrači i developeri imati korist od Overwatcha 2 na Steamu. "Igrači će imati još jednu platformu na kojoj mogu igrati omiljene igre uz punu funkcionalnost Steama, dok će naši developeri iskoristiti talentirani Blizzardov tim kako bi im pomogao evoluirati podržane elemente i njihovu funkcionalnost za Overwatch 2", kaže glavni čovjek Valvea.

Overwatch 2 kreće na novom servisu 10. kolovoza i nije poznato kada će mu se ostale igre pridružiti, a kako bi ga igrali, igrači će morati povezati račune Steama i Battle.net-a, iako kasnije logiranje na potonji nije potrebno, kako je to naglasio Mike Ybarra u svom tweetu.